info@phytosophia.gr   phytosophia@gmail.com    
Φυτοσοφία Βιολογικά αρωματικά φαρμακευτικά φυτά


Οι πρώτες ύλες
 













           

Θυμάρι


Θυμάρι

Thymus vulgaris L., Οικογένεια Lamiaceae

Αγγλικά: Thyme. Γαλλικά: Thym. Γερμανικά: Thyme. Ιταλικά: Timo

Η λέξη θυμάρι προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη θύμος που σημαίνει θάρρος.

Είναι πολυετής πόα ύψους 15-25 cm. Ανθίζει από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο και η συγκομιδή γίνεται κατά την πλήρη άνθιση.

Είναι το κατ’ εξοχήν μελισσοτροφικό φυτό και το θυμαρίσιο μέλι θεωρείται από τα καλύτερα.

Στην μαγειρική χρησιμοποιείται για να αρωματίσει λάδια, ξίδια, σαλάτες και τουρσιά. Μπορούμε επίσης να νοστιμίσουμε μ’ αυτό την φέτα ή αλλά τυριά, τα νερόβραστα λαχανικά, πίτες, σούπες και σάλτσες.

Το θυμάρι βρίσκει επίσης πολλές εφαρμογές στη σύγχρονη βιομηχανία φαρμάκων και καλλυντικών λόγω των αντισηπτικών, επουλωτικών, σπασμολυτικών και αποχρεμπτικών του ιδιοτήτων. Αποσμητικά σαπούνια, κρέμες που τονώνουν την επιδερμίδα, λοσιόν για την ακμή, σαμπουάν ενάντια στη πιτυρίδα, στοματικά διαλύματα και οδοντόκρεμες, αντιβηχικά σιρόπια, λοσιόν για μετά το ξύρισμα, φάρμακα για τη δυσπεψία, είναι κάποια μόνο από τα προϊόντα που συχνά ενισχύονται με το αιθέριο έλαιο του

Σαν ρόφημα δυναμώνει τον οργανισμό, διώχνει το κρυολόγημα, τον πονοκέφαλο, τον κοιλόπονο και ανακουφίζει από πεπτικά προβλήματα και προβλήματα του ανωτέρου αναπνευστικού.



















Τα νέα μας


8 βραβεία καλύτερης γεύσης 2016


Βραβείο καλύτερης συσκευασίας 2014



Εκθέσεις
2015






2014















Απαγορεύεται η μερική ή ολική αντιγραφή
Copyright © 2010 - 2016 Phytosophia
Χάρτης ιστοσελίδας (sitemap)