Σχετικά με εμάς

Σχετικά για εμάς

Η ΦΥΤΟΣΟΦΙΑ δημιουργήθηκε από ανθρώπους με δέσμευση στην προαγωγή της οικολογίας, της υγείας και της ευημερίας, της υπεύθυνης κατανάλωσης, του σεβασμού για το περιβάλλον και της προστασίας της βιοποικιλότητας.

Ο τρόπος σκέψης μας, καθόρισε την ιδεολογική βάση πάνω στην οποία αναπτύξαμε την εταιρεία. Άλλωστε η δουλειά μας είναι προέκταση της ζωής μας.
Γι’ αυτό παράγουμε φυσικά προϊόντα με σεβασμό στον εαυτό μας, στον άνθρωπο και στη φύση.

Ξεκινώντας λοιπόν από την καλλιέργεια και φτάνοντας στη συσκευασία και τη διάθεση, μοιραζόμαστε το πάθος μας για την ποιότητα και την αγάπη μας για τα βότανα, φροντίζουμε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας και έτσι έχουμε μια σαφή και συνολική εικόνα της ποιότητας κάθε προϊόντος μας.

Ποιοι είμαστε

Οι άνθρωποι της Φυτοσοφίας…

…είναι η Θάλεια, ο Πέτρος και η Ευτέρπη. Μεγάλωσαν σε αγροτική οικογένεια και ακολούθησαν ο καθένας τους διαφορετικό δρόμο. Ωστόσο η αγάπη τους για τη γή και ο σεβασμός στα προϊόντα της, τους δημιούργησε την διάθεση να αξιοποιήσουν τα χωράφια της οικογένειας με καλλιέργειες διαφορετικές από τις συνήθεις. Τα αρωματικά φυτά τους κέντρισαν το ενδιαφέρον και τον Μάιο του 2013 ξεκίνησαν την καλλιέργεια. Φυτεύτηκαν τα πρώτα 10 είδη και τον Μάιο του 2014 προστέθηκαν ακόμη 2 είδη.

Το 2014 και αφού ήρθε η πρώτη παραγωγή, ιδρύθηκε η ΦΥΤΟΣΟΦΙΑ Ι.Κ.Ε. Σκοπός ήταν η δημιουργία μιας μικρής μεν αλλά καθετοποιημένης μονάδας παραγωγής. Ξεκινώντας λοιπόν από την καλλιέργεια και φτάνοντας στην συσκευασία και την διάθεση, κάθε στάδιο της παραγωγής έχει την προσοχή και την φροντίδα των ανθρώπων της Φυτοσοφίας, που μοιράζονται το πάθος για την ποιότητα και την αγάπη για τα βότανα. Έτσι εστιάζουμε καλύτερα στην φροντίδα κάθε καλλιέργειας και εφαρμόζουμε σχολαστικά τους κανόνες της βιολογικής γεωργίας. Κάθε διαδικασία γίνεται από ανθρώπινα χέρια, ενώ οι μηχανές επεμβαίνουν μόνο και όταν είναι απαραίτητο. Με αυτό τον τρόπο, από την επιλογή των φυτών ως την συσκευασία, έχουμε μια σαφή και συνολική εικόνα της ποιότητας κάθε προϊόντος μας.

Οι αξίες μας

Ο τρόπος σκέψης μας καθόρισε την ιδεολογική βάση, πάνω στην οποία αναπτύξαμε την εταιρεία. Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων με δέσμευση στον κόσμο της οικολογίας, με στόχο την προαγωγή της υγείας και της ευημερίας των ανθρώπων, την υπεύθυνη κατανάλωση, το σεβασμό για το περιβάλλον και την προστασία της βιοποικιλότητας.

Ξεκινώντας λοιπόν από την καλλιέργεια και φτάνοντας στην συσκευασία και την διάθεση, κάθε στάδιο της παραγωγής έχει την προσοχή και την φροντίδα των ανθρώπων της Φυτοσοφίας, που μοιράζονται το πάθος για την ποιότητα και την αγάπη για τα βότανα.

Με αυτό τον τρόπο, από την επιλογή των φυτών ως την συσκευασία, έχουμε μια σαφή και συνολική εικόνα της ποιότητας κάθε προϊόντος μας. Η περιορισμένη παραγωγή μας προέρχεται αποκλειστικά από συγκεκριμένους αγρούς. Έτσι εστιάζουμε καλύτερα στην φροντίδα κάθε βοτάνου αι εφαρμόζουμε σχολαστικά τους κανόνες της βιολογικής γεωργίας.

Η χειρωνακτική εργασία είναι παρούσα σχεδόν σε κάθε στάδιο της παραγωγής, ενώ η μετασυλλεκτική επεξεργασία των βοτάνων  περιορίζεται στην ελάχιστη απαιτούμενη.  Έτσι διασφαλίζουμε την ποιότητα και το άρωμα των βοτάνων, καθώς και όλες τις ευεργετικές και γευστικές τους ιδιότητες, μέχρι τη στιγμή που θα φτάσουν στα χέρια σας!

Στα προϊόντα που δημιουργήσαμε δώσαμε ονόματα από όλο το φάσμα του ελληνικού πολιτισμού (ονόματα μυθικών ηρώων, φιλοσόφων, θεών, έργων της ελληνικής γραμματείας, τοπωνύμια, κλπ).

Κοινό χαρακτηριστικό όλων ότι αρχίζουν από ‘φ’. Είναι το πρώτο γράμμα των λέξεων φύση, φυτό, φιλία, αλλά και φιλοσοφία. Με αυτό το σκεπτικό ονομάσαμε την εταιρεία μας Φυτοσοφία και στο λογότυπό μας έχουμε το γράμμα ‘φ’, το οποίο στα μαθηματικά συμβολίζει τη χρυσή τομή, τη θεία αναλογία, όπως έλεγε ο Luca Pacioli κατά την Αναγέννηση.

Η χρυσή τομή εκφράζει την αρμονία και την ισορροπία μέσα από την ποικιλία αλλά και την ενότητα που υπάρχει στη φύση.

Δημοσιεύσεις για Φυτοσοφία